keskiviikko 6. marraskuuta 2019

Harjoittelua näyttöä varten

Näyttökoe alkaa lähestyä, joten olen tehnyt muutaman surulaite harjoituksen kotona. Työharjoittelupaikassa teen asetelmia ja kimppuja, mutta vielä ainakaan en ole päässyt surulaitetta tekemään. Surulaite on sen verran iso työ että minulla sen tekemiseen menee vielä aikaa n. 2 tuntia kun oikeissa töissä se pitäisi sujua paljon nopeammin.  Ensimmäiseen kotona tekemääni surulaitteeseen kävin ostamassa Lidlistä kukat. Lähinnä sen takia että ne ovat halpoja. Ja täytyy sanoa että hinta korreloi suoraan laatuun tässä tapauksessa. Oksaneilikat olivat valmiiksi osin ruskettuneita ja ruusut olivat saaneet osumaa ja/tai kosteutta. Mutta tämmöiseen harjoitustyöhön toki ihan kelvollisia. Itse en kyllä tuon laatuisia veisi kenellekään viemiskukiksi. Värit ovat sitä mitä Lidlistä löytyi joten tuli aika värikäs surulaite. Olen tyytyväinen tässä siihen että värit kulkevat oikeaoppisesti läpi työn. Kehitettävää on edelleen (kuten aiemmissakin töissä) alaosan "sarvet" eli pitää erityisesti kiinnittää huomiota muodon tasaiseen pyöristymiseen. Samoin yläosassa nahkalehdet ovat ulkona pisaran muodosta.


Tänään tein samaan pohjaan uusilla kukilla (nämä kukat ovat harjoittelupaikan poisheitto kukkia) ja nyt vähän fiksasin vihreitä, mutta toisaalta niitä oli hiukan liian vähän jäljellä käytettäväksi.  Muoto on mielestäni nyt selvästi parempi. Ruusut ovat aika nuukahtaneita ja niitä on vähän joten värit eivät ole yhtä hyvin tasapainossa kuin edellisessä mutta tässä harjoittelin enemmän muotoa.



Työharjoittelupaikassa olen nyt tehnyt pieniä yksinkertaisia kimppuja asiakkaille odottaessa. Vieläkin jännittää aika tavalla se sitominen näin nopeasti, mutta se on vain rohkaistava itsensä tekemään. Uutena juttuna on nyt syksyn tullen tullut haudoille vietävä pieni pyöreä asetelma. Näitä on kiva tehdä. Näissä käytettävä oasis sieni on biohajoavaa joten kukkien kuihtuessa koko homman voi hävittää ekologisesti hautausmaan biojätteeseen.



Näyttökoe on noin kolmen viikon kuluttua joten vielä on aikaa harjoitella surulaitteen tekoa. Kimppu ja asetelma on myös näytön sidontatöitä mutta niitä onneksi pääsee aika usein tekemään työharjoittelupaikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti