lauantai 16. helmikuuta 2019

Väriharjoitus

Perjantaina opiskeltiin värien käyttöä floristiikassa. Värithän ovat usein se mihin ensimmäiseksi kiinnitetään esim. kimpussa huomiota. Monella on myös voimakkaat mielipiteet väreistä, mikä on lempiväri tai inhokkiväri. Ja väreillä on eri kulttuureissa erilainen symbolinen merkitys, vaikkapa surun väri on meillä musta ja Japanissa valkoinen. Teimme väriharjoituksen omiin astioihin, minulla oli neliskulmainen James Oliver sarjan lasagne vuoka, jossa oli sopivasti reunusta oasis sienelle. Astiassa tuli olla siis hiukan reunusta mutta ei liikaa, astelema on matala. Jokaiselle arvottiin teema ja sen mukaan tehtiin värisommitelma. Vihreää sai käyttää asetelmassa vain vähän ja kimpussakin mahdollisimman vähän. Minulle tuli teema: sävyttömät-sävylliset värit. Sävyttömiin lasketaan valkoinen ja musta. Sävyllisiksi valitsin violetti-lila-sininen akselilta kukat. Harjoituksen toteutukseen vaikutti mitä kukkia oli tarjolla kylmiössä. Ensi viikon lomaviikon takia uusia kukkia ei oltu tilattu joten käytimme niitä mitä löytyi. Asetelman jälkeen teimme kimpun samalla teemalla.
Oli hienoa huomata että perus pyöreän kimpun teko alkaa jo olla sujuvampaa ja osaan tehdä melko tiiviin kimpun. Tässä minulla vihreänä on hiukan harmahtavaa eukalyptusta, joka sopii teemaan hyvin.



Otin kuvia myös toisten tekemistä astelmista, laatu ei ole kännykällä parasta, mutta idea kustakin näkyy hyvin. Tämä oli minusta todella kiva harjoitus ja itse asiassa ajattelin että tämmöinen matala pöytäasetelma sopisi toisinaan vaihteluksi kimpulle myös kotiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti