perjantai 11. tammikuuta 2019

Testausta

Vuodatus on alkanut sen verran tökkiä että päätin perustaa blogin tänne. Katsotaan onko tämä parempi... tarkoitus on ainakin näin alkuvaiheessa pitää koirajutut edelleen Vuodatuksessa ja tänne aloittaa opintoihin liittyvän bloggauksen. Eli niitä kukkajuttuja.
Nyt on viikko takana puutarha-alan perustutkinnon opintoja. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa valmistua floristiksi. Tavoiteaikataulu on vielä tarkentamatta kun tämä paljon julkisuudessakin ollut ammattikoulujen uudistus on hiukan sotkenut opetuksen suunnittelua ja nykyään jokaiselle oppilaalle laaditaan henilökohtainen opintopolku. Ja minun osaltani se on vielä vaiheessa.

Jo ensimmäisellä viikolla on päästy itse asiaan eli kimppujen sidontaharjoituksiin. Ensimmäisenä opetellaan spiraalitekniikka. Kimpun teko näyttää helpolta ammattilaisen tekemänä mutta kun itse alkoi harjoittelemaan niin äkkiä totesin että ei tämä ihan niin helppoa olekaan.
Sormet suorastaan kramppasi kun yritti puristaa sopivasti kimppua ja toisella kädellä rakentaa kimppua. Tavoitteena oli ylhäältä päin pyöreä ja sivulta puolipallon muotoinen kimppu jossa kukat ovat pääosassa ja vihreät täydentävät ja tukevat kimppua. - Ei ihan ensimmäisellä yrityksellä toteutunut - tulos muistutti lähinnä tyyristä saunavastaa....
Kun kimppu oli sidottu ja opettajalle näytetty kommentteja varten, otettiin siitä kuva ns. valokuvaus kaapissa. Sen jälkeen kimppu purettiin ja alettiin alusta tekemään uutta kimppua. Eli kimppuja ei suinkaan saa viedä kotiin vaan kukat käytetään moneen kertaan uudestaan. Muistoksi jää vain valokuva.
Tässä ensimmäisen sidontapäivän harjoituskimppuja. -Huom, kukkavarsia ei siistitä koska kimput puretaan, joten ne törröttävät rumasti kuvissa.

Ensimäinen kimppu, liikaa vihreää ja hajanaine muoto
Toinen kimppu, parempi muto vieläkin vihreä pukkaa päälle

Tässä muoto päältä parempi mutta alalehdet roikkuvat rumasti
Gerberat olivat työläitä, mutta kukat nyt pääosassa ja muoto aika ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti