lauantai 15. helmikuuta 2020

Surusidontaa

Tämän viikon teemana on ollut surusidonta. - Ei kovinkaan mieltä ylentävä teema Ystävänpäivänä.  Tärkeä teema koska iso osa kukkakauppojen tilaustöistä on surusidontaa ja on hautajaiskukkiin liittyy myös surutyö jota omaiset kukkien(kin) kautta tekevät.

Teimme surukimpun, surulaitteen - näiden osalta oli kyse kertauksesta ja vaihtoehtoisten työskentelytapojen oppimisesta. Lisäksi teimme seppeleen rankatekniikalla uurnaan ja perjantaina vielä arkkukoriste. Seppeleen rankatekniikkaa hyödynnetään paljon myös hää- ja kastejuhlissa sekä muissa juhlissa esim. pääseppeeleen teossa.

Koululla oli tällä viikolla tosi huonosti kukkavalikoimaa koska seuraava viikko on lomaviikko, joten jouduimme purkamaan surukimput ja käyttämään samoja materiaaleja surulaitteeseen sekä jämä kukkia seppeleeseen. Ja tietysti arkkukoristeeseen hyödynnettiin myös surulaitteen kukkia.
Niinpä kukat eivät todellakaan olleet enää freesin näköisiä ja valikoima kutistui viikon mittaan.

Jenniinalla oli hyviä vinkkejä miten esim. surulaitteen tekoa voi sujuvoittaa ja mielestäni onnistuin muutekin sen teossa varsin hyvin. Surukimpun tekeminen ei oikein sujunut - ei vaan ns. lähtenyt kulkemaan. Seppeleen teko oli kivaa ja sitä on helppo treenata kotona lisää koska seppele työtapa sopii esim ovikranssi tekoon. Arkkukoristeen sain mielestäni myös onnistumaan ihan ok, vaikka värit eivät ole ihan sopivimmat mutta valinnanvaraa ei juuri enää perjantaina ollut ja tärkeintä oli opetella tekniikka. Meillä oli oikeat arkun kannet joihin työ tehtiin sillä työssä on tärkeä miten se tulee tiiviisti arkun muodon mukaan.

Lomaviikon jälkeen vuorossa on ison seppeleen teko ja sitten siirrymmekin vähitelleen iloisimpiin kukkasidontatöihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti