perjantai 27. syyskuuta 2019

Graafista

Tällä viikolla on koulussa tehty graafisia kimppuja ja asetelmia. Graafisen kimpun idea on yksi hallitseva kukka ja "vähemmän on enemmän" periaate. Epäsymmetrisyys ja kontrastit ovat myös graafisen kimpun elementtejä. Nämä tekevät myös kimpun teon varsin haastavaksi koska vähät kukat pyörivät herkästi kädessä ja niiden sijoittelu on olennaista kimpussa, jotta kolmiulotteisuus säilyy. Päivän aikana ehdittiin tehdä useampi kimppu, tämä oli mielestäni onnistunein.

Iltapäivällä siirryttiin tekemään graafista asetelmaa. Näitä on tehty jo aiemmin keväällä joten tähän pääsi "jyvälle" nopeammin. Pidän kovasti ikebanasta ja pyrin astelemassani varsin minimalistiseen tyyliin, mutta opettajan mielestä materiaalia oli liian vähän. Niinpä tässä on lisätty materiaalia ja ei tämä ole mielestäni ollenkaan hullumpi näinkään. - Olisi pitänyt ottaa kuva siitä ensimmäisestä versiosta ja sitten voisi vertailla kumpi on kenties parempi.

Tänään siirryttiin aivan toiseen tyyliin eli dekoratiiviseen, aiheena korkea asetelma maljaan. Asetelman tuli olla sellainen että se voisi olla esim. juhlapöydän keskellä ja katsottavissa joka suunnasta. Joten muodon tuli olla pyramidimainen joka sivulta katsoen. Valitsin tällä kertaa itselleni epätyyppillisen värimaailman eli vaaleanpunaisen. Minulle oli tosi vaikeaa tehdä joka suunnasta tasasivuinen muoto, jotenkin luontaisesti tahtoo lähteä hörsyilemään. Vähän toispuoleinen tästä tuli mutta hyvää oli että väri kulkee hyvin ja tumma lännenheisiangervon lehti korostaa vaaleita sävyjä. Asetelmassa on myös vadelman oksia, jotka sopivat yllättävän hyvin tähän. Vadelma on jo hiukan saanut punaista sävyä pakkasesta joten se myös toimii tummempana sävynä asetelmassa. Myös ilmavuus on hyvä. Mutta muodon pitäminen - sitä pitää harjoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti