keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Työharjoittelussa opittua

Toukokuun 13. päivä aloitin työharjoittelun Nurmijärvellä Kukkakamari Elsissä.  Toki vielä on joitakin kursseja koululla mutta pääosin olen työharjoittelussa.  Paljon uutta asiaa on tullut ja jalat ovat huutaneet apua iltaisin kun koko päivän on seisomatyössä. Seisomatyön raskaus on toki tuttua aiemmastaan kauppiashistoriasta mutta onhan tässä kahdeksan vuotta vierähtänyt istumatyössä.

No mitä uutta olen oppinut? Miten kukat laitetaan esille vitriineihin, miten huolehditaan sekä vihrekasveista, kausikukista ja leikkokukista ihan koko ajan. Tähän menee oikeasti aika paljon aikaa kun kauppa ei ole ihan pieni. Miten tehdään valmiiksi pohjavihreitä asiakkaalle odottaessa tehtäviä kimppuja varten. Ja miten se kimppu tehdään näppärästi. -Tosin vielä en ole uskaltanut asiakkaalle tehdä. Miten eri tavoin kukkia pakataan.  Ja monta muuta pientä asiaa.  Ja olen saanut tehdä pieniä kimppuja tilaustyöhön sekä myyntiin. Tänään tehtiin isoon tilaukseen tuleviin pöytäasetelmiin pohjavihreitä.Sain ottaa kotiin poisheitettäviä kukkia harjoittelua varten. Isoja punaisia ruusuja sekä violettia eustomaa ja vähän huonokuntoisia pohjavihreitä. Koska pohjavihreitä oli aika vähän napsin pihalta norjanangervo pensaasta vähän oksia täytteeksi. Onhan tämä kimppu aika erikoinen mutta idea olikin lähinnä harjoitella kimpun tekoa. Sitä ei voi koskaan harjoitella liiaksi. Ja erilaiset kukat ovat niin erilaisia työstettäviä.

Loppuviikosta ja ensi viikolla on varmasti hulinaa ja ennen kaikkea ruusujen juhlaa kun kouluista valmistuville haetaan kukkia. Voi olla että kesäkuun alussa en halua nähdä ensimmäistäkään ruusua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti